18 Aralık 2013 Çarşamba

Ortalık Karışık

Ne acayip şeyler oluyor. Her gün yeni bir atraksiyon. Sen senelerce besler, büyütür, ya da büyümesine göz yumarsan, gün gelir senin de gözünü oyarlar işte. Bu işler böyledir. Ne allahı kitabı, ne dini imanı vardır bu işlerin. O sadece kılıf. Ne kadar pis işler dönüyor farkında mısınız? Birileri saftirik vatandaşımızı islamdı, dindi, imandı diye uyuturken milyar dolarları cukka ediyor. Kızlı erkekli oturmayı kalkmayı sakıncalı bulanlar, babalı oğullu götürüyorlar malı. Bizim millet de Hüloğğğ diye hönkürsün hala. Heyyy yarabbim...

El altından sessiz sedasız, ülkenin tüm kilit noktalarına yerleştirilen altın nesiller, meyveleri vermeye başladılar işte. 

Sen namustan, dinden, imandan bahset, gözyaşlarına boğul her lafında, sonra kalk milletin yatak odası görüntülerinden arşiv yap. Sırası gelince dök ortaya birer birer. Bu nasıl bir kafa?

Ya diğer taraf? Yahu bin değil, on bin değil, milyon değil. Milyar dolarlardan bahsediliyor. Namusu ve şerefi üzerine yemin eden bu insanlar, hiç mi vicdan muhasebesi yapmıyorlar içlerinde? Hakikaten çok feci şeyler oluyor ülkede. Darbe yapamasın diye tüm askeri içeri tık, sonra gelsin cemaat yapsın sana darbenin kralını. İronik yani. Tuhaf. Acayip. Tarifi imkansız :) 

2 yorum :

  1. Hiç olması gerektiği gibi olmamalı bizim işler. Biri yapmazsa biri yapar darbeyi. Koyunuz ya. Müstehak bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sık sık kullanırım bu lafı; müstehak diye ama içimden de hep kızarım, kurunun yanında yaş da yanıyor diye. Bizler de sürükleniyoruz işte çoğunlukla beraber dibe doğru.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...