21 Mayıs 2013 Salı

Mutlu Hayvanlar ve Babamın Mini Çiftliği

    Babamın Urla'daki mini çiftliği... Köpeğimiz Kral, kedilerimiz Tekir ve Güneş...Kralı mini minikken barınaktan almıştı babamlar. Şimdi kocaman bir sevgi delisi. Bize kuzu, yabancılara aslan. Kavgacı üstelik. Sürekli yaralanıp geliyor. Babamın bir numaralı mucizevi ilacı, zeytinyağında beklemiş kudret narıyla iyileşiyor tüm yaralar. Kediler Tekir ve Güneş ise keçilerin ahırında dünyaya geldiler. Ancak büyüyünce annelerini kovmuşlar hain evlatlar. Şimdi gelmesine izin vermiyorlarmış.


              
                           

   Keçiler...Yeni doğmuş iki yavrumuz da vardı. O kadar masum, o kadar savunmasızlar ki...Şu bakışlar insanın içine işliyor.        



     Hele bu keçi... Adı Fındık. Keçilerin hepsinin adı var. Fındık ve Fıstık o kadar evciller ki, gelip öpüyorlar sizi :) 

 

     Tavuklar da var. Keçiler, tavuklar, köpek ve kediler. Birbirlerine o kadar alışkınlar ki kediler Kral'ın sırtına bile biniyor. Haftasonu oradaydık. Hani deriz ya küçük bir bahçem, hayvanlarım olsa. Eksem, biçsem, doğal beslensem, kafa dinlesem... Babamlar tam da böyle bir ortamda yaşıyorlar ancak kafa dinleme konusunda umduğunuzu bulamayabilirsiniz, çünkü iş hiç bitmiyor. Sabah erkenden kalkıp hayvanları otlat, toprakla uğraş, ahır temizle, süt sağ, hayvanları yemle, ek, biç derken gün bitiyor. Ve inanın iş bitmiyor.  
       4 tavuk, 1 horoz var şimdilik. Ve 20 civarı civciv. Ortada dolanıyorlar. Kafesleri açık. Dolaşıp dolaşıp giriyorlarmış kendileri. Burası mutlu hayvanlar çiftliği. Tavuk çiftliklerinin nasıl olduğunu biliyor musunuz? Onu da başka zaman anlatayım. Bu güzel yazının tadı kaçmasın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...