13 Mayıs 2013 Pazartesi

Kaç Maymun???



           Ne boktan bir gün. Biz nasıl bu hale geldik demiyorum, çünkü biliyorum insanların nasıl uyutulduğunu, hissizleştirildiğini. Şaşırdığım şey insanların nasıl bu kadar kör kalabildiği. Gözlerinin önünde olan olayları bu kadar mı görmezden gelir, bu kadar mı çabuk unutur olduk. İnsan denilen tür kendi başına gelmeyen her olayı görmezden gelmeye, uzak kalmaya, aman banane demeye ne kadar meyilli. Kendi başına gelmeden anlamayan, kendinden başka hiçbir şeyi umursamayan o kadar insan var ki.
            Duyuyor musunuz insanların çığlığını. Ölü sayısı 46 mı acaba? Yayın yasağı geliyor, görmeyelim, duymayalım diye. Hoş yasak falan getirmeseler de basının zaten bir şeyi gördüğü, gösterdiği yok ki. 3 maymunu oynayan, yalaka ve karaktersiz medya. Hükümet içinse, olması neredeyse beklenen bir olay. O kadar olağan ve sıradan ki, düğün dernek yapılıp, eğlenilmesinde bir sakınca görmüyor. Ve hatta eğlendiğini ve ne kadar mutlu olduğunu yeterince gösteremediği için “düğünümüzün tadını kaçırdı” diyerek neredeyse ölecek başka gün bulamadınız mı diye ölenlere kızacak.
            Medyada ne var? Futbol... Top kafaları uyutmaya birebir... Uyumaya devam edin. Sizin körlüğünüzün bedelini, hükümetin yanlışlarının bedelini canlarımızla ödeyelim ve unutalım gitsin. Ölen biz, ailemiz olmadıkça unutalım gitsin.
            Üstüne bir ayran için ve uykuya dalın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...